Danskurser

Nivå danskurser

Dans

Alla dansare utvecklas olika snabbt. Se därför antalet terminer som gäller för varje nivå som en generell riktlinje och kontakta dansskolan om du inte känner dig säker på vilken nivå som passar dig.

Nybörjare (N)

För dig som har dansat 0-3 terminer. Du har inga eller lite förkunskaper.

Fortsättning (F)

För dig som har dansat 4-6 terminer. Du har grundläggande förkunskaper och klarar ett något högre inlärningstempo.

Medel (M)

För dig som har dansat 7-9 terminer. Du har god teknik och klarar ett högt inlärningstempo.

Avancerad (A)

För dig som har dansat mer än 10 terminer. Klasserna är för dig som vill satsa på din dans, har mycket god teknik och klarar ett mycket högt inlärningstempo.

Öppen (Ö)

För alla nivåer. Läraren anpassar sig efter eleverna på klassen. Var därför beredd på att tempot kan vara högre än du är van vid om du oftast går i nybörjare/fortsättning.

Akrobatik

Vi har vissa specifika kunskapskrav på våra akrobatikklasser för att du som elev ska få ut så mycket som möjligt av träningen. Se nedanstående lista och välj nivå utifrån dina förkunskaper:

Nybörjare (N)

Inga eller lite förkunskaper som t.ex. kullerbytta, hjula och stå på händer.

Fortsättning (F)

Grundläggande förkunskaper som t.ex. varianter på kullerbytta, handstående till brygga, sparka över från brygga, hjula på en hand.

Medel (M)

Goda förkunskaper som t.ex. walkover framåt och bakåt, cheststand och elbowstand, flickis med pass och front handspring.

Avancerad (A)

Mycket goda förkunskaper som t.ex. side aerial, front aerial, flickis, bakåtvolt, gå på händer 10 m, variationer på walkovers.