Teamet

Lärare

Josefine Carlson

Mer om Josefine

Josefine Carlson

Stäng

Josefine, ägare av 300 Dance Studio är uppvuxen i Lidköping. Hon fastande tidigt för dansen och började sin karriär med barndans på Helens Dansskola. Detta utvecklades senare till tävlingsdans inom främst disco där hon innehar många fina meriter. Bland annat var hon Svensk Mästare i högsta klassen solo 2003, 2004 och 2005. Dessutom placerade hon sig på en 7e plats på VM i Olso, Norge 2005. Även i duo och grupp kan Josefine titulera sig Svensk Mästare.

Josefine gick danslinjen på De la Gardie – gymnasiet och därefter utbildade hon sig på Balettakademiens 3-åriga yrkesdanslinje samt Broadway Dance Centers ”International Visa Program” i New York.

Min målsättning är att ge utav min passion av dans till alla mina elever. Jag ser också att jag har ett stort ansvar gentemot eleven att alltid leverera undervisning av hög klass. Det är viktigt för mig att eleven får med sig en kunskap från mig varesig den bara kommer en gång i veckan eller är en elitsatsande elev. Jag gillar att hänga med i trender och reser till USA varje år.”

Under hennes tid på Broadway Dance Center blev hon signad av en av USAs största agenturer för dansare, McDonald Selznick Talent Agency eller ”MSA”, vilket också ledde till att hon beviljades ett 3-årigt artistvisum i landet. Hon dansade främst tillsammans med danskompaniet ”Derek Mitchell Dance” men även tillsammans med flertalet andra kompanier. Josefine har också jobbat med det mesta inom dans så som TV-produktioner, reklamfilm, musikvideo och föreställningar både som koreograf och dansare.

Josefine har även över 15 års erfarenhet av dansundervisning. Hon har arbetat på många studios både i Sverige och USA (Beyond Dance, Dance Studio No.1, MNR Dance Factory m.fl.) och hon har koreograferat ”Award Winning” solos för American Competition Dance. Hon var även assisterande koreograf för USAs största Convention för Talent Agencys ”iPOP” sommaren 2014 tillsammans med La Jon Dantzler (känd från bla Step Up 2,3 och Stomp the Yard) och assistent åt Derek Mitchell på Nikes Convention i Globen 2013.

Sedan 2016 har Josefine bott hemma i Sverige och ägnat mycket åt tävlingsdans, främst de Konstnärliga stilarna (Jazz & Modernt) Hon har skapat sitt eget kompani 300 Dance Company som skördat stora framgångar på tävlingsgolvet med bland annat både EM-Guld i Ryssland 2018 och 2 EM-Guld i Polen 2023. I Sverige innehar de även och flertalet SM-titlar både som grupp och individuellt. Kompaniet har även gjort flertalet professionella jobb som reklamfilmer, musikvideos och diverse TV-jobb.

Josefine har även hunnit med att utbilda sig till Certifierad Akrobatik instruktör inom Acrobatic Arts Steg 1, Steg 2 & Pre-School samt utbildat sig i England tillsammans med Jessica Jones Acrobatics. Josefine innehar Steg 2 kompetens inom SDO och aktiv domarlicens.

Maila Josefine

Utbildning

Estetiskt Program – Dans 3 år
Balettakademien 3 år
Broadway Dance Center 1,5 år
SDO, Steg 1 och 2
Acrobatic Arts, Module 1
Acrobatic Arts, Module 2
Acrobatic Arts, Pre-School
Jessica Jones Acrobatics Teacher Training

Elin Hestner Olsson

Mer om Elin

Elin Hestner Olsson

Stäng

Elin driver 300 Dance Studio tillsammans med Josefine Carlson.

Elin fastnade tidigt för dansen och har under åren dansat många olika stilar, inklusive gymnastik och akrobatik. I tonåren var hon aktiv som tävlingsdansare och innehar meriter som SM-brons i Jazz Solo Vuxna 2017 och EM-guld i Modern Formation i St: Petersburg 2018. 

Elin har vidareutbildat sig till yrkesdansare på Balettakademien i Göteborg och tog examen 2023. Efter utbildningen har hon fått jobb som husdansare på Lotta på Liseberg, Dancing In The Wild (Koreograf Jon Ole Olstad, Norge) och dansare i kompaniet Art of Spectra (Koreograf Peter Svenzon). 

Elin brinner fortfarande för akrobatiken och har gått Jessica Jones Teacher Training i Liverpool 2022. 

Elin har också varit del i dansensembler i musikaler med föreningen Revymakarna i Skövde. På repertoaren finns t.ex. Flashdance (2016) och Familjen Addams (2018).

För mig är det viktigt att ge en välplanerad och rolig klass där alla blir sedda och utvecklas tillsammans. Jag tycker om att fokusera på dans som en uttrycksform och vill gärna uppmuntra mina elever att utforska det. Varmt välkomna till min klass!

Maila Elin

Utbildning

Elin är examinerad yrkesdansare på Balettakademien i Göteborg 2023
Jessica Jones Acrobatics Teacher Training 2022

Felicia Mellström

Mer om Felicia

Felicia Mellström

Stäng

Felicia Mellström undervisar i jazz, contemporary, commercial och jumps and turns på 300 dance studio. Hon sitter även i receptionen och assisterar Josefine Carlson. 

Felicia började dansa redan vid två års ålder och sedan dess har hon provat på många olika stilar. 2018 började Felicia tävla i slow. Numera tävlar hon aktivt i Performing arts i jazz och modernt. Felicia är en del av 300 dance company som har tagit många fina pallplatser under åren. Hon har både deltagit i EM 2022 i Nordmakedonien med modern och jazz grupp, modern och jazz duo samt modern formation och i EM 2023 i Polen med modern grupp. Hon är även svensk mästare i Jazz duo tillsammans med Matilda Mellström. Felicia har synts i tv rutan i dafgårds reklamvideo och har även assisterat Josefine Carlson flertal terminer.

Under mina lektioner tycker jag det är viktigt att alla ska känna sig trygga och sedda. Det är viktigt för mig att dansglädje står i fokus och att alla ska kunna känna att de kan utvecklas till sin bästa förmåga vare sig de går en eller flera dansklasser under veckan. Därför känner jag ett stort ansvar gentemot dansaren att alltid se till att lektionerna blir så strukturerade som möjligt med bra övningar som kan stärka varje individ. Mina lektioner börjar alltid med en pulshöjande uppvärmning som sedan går över till isolations, stretch och styrka. Jag blandar även in olika tekniker i uppvärmningen som passar dansstilen som sedan fortsätter i form av diagonaler. Klassen avslutas även alltid med en koreografi.

Alma Omicevic

Mer om Alma

Alma Omicevic

Stäng

Alma undervisar i akrobatik och disco samt arbetar som receptionist och assistent åt Josefine.

Vid 2 års åldern började Alma pyttedans på Helens dansskola. Efter några år med barndans började hon testa olika dansstilar och fann snabbt ett stort intresse inom konstnärlig dans. Det stora intresset inom konstnärlig dans utvecklades snabbt till tävlingsdans. 2018 stod hon på tävlingsgolvet för första gången redo för att utföra sin koreografi. Under åren hon tävlat har hon varit med i Project 300 och 300 Dance Company där hon tillsammans med sin grupp vunnit fina priser på tävlingar. Hon har även deltagit i SM där hon placerat sig på prispallen i flera kategorier. Hösten 2022 tävlade hon EM i Nordmakedonien med sin grupp 300 Dance Company.

Trots ett stort intresse inom konstnärlig dans har Alma alltid tyckt om att dansa flera dansstilar såsom disco, akrobatik och commercial.  Men däremot en av dansstilarna som Alma upplever är hennes starka sida är akrobatiken. Hon anser att hon alltid haft det lätt för akrobatiken och att hon alltid har velat utmana sig själv för att lyckas med nya trick.

Dansen har alltid varit en viktig del av mitt liv. Därav vill jag medföra samma känsla till mina elever. Jag vill att det ska känna att dansen är betydelsefull för dem. Detta gör jag genom att undervisa på ett lärande och glädjande sätt. För mig är det viktigt att det finns en trygg miljö i danssalen så att alla känner sig involverade. Jag vill att alla elever ska få den hjälp de behöver för att kunna utvecklas till en bättre dansare.

Matilda Mellström

Mer om Matilda

Matilda Mellström

Stäng

Matilda Mellström undervisar i disco på 300 dance studio. 

Matilda tog sin första dansklass när hon var två år gammal men det var inte förens hon började med disco vid 7 år ålder som det stora dansintresset började. Efter det har mer och mer stilar lagts på och när Matilda var 12 år gammal började hon även att tävla i disco. Idag tävlar hon enbart inom preforming arts i stilarna Modernt och Jazz. Matilda är medlem i 300 Dance Company som under åren vunnit många fina priser tillsammans. Matilda medverkade 2022 i EM där hon tävlade i både Modernt och Jazz grupp och Modernt och Jazz duo, även 2023 var hon med på EM där hon tävlade igen med Modernt grupp. 

Matilda är även svensk mästare i Jazz duo tillsammans med Felicia Mellström. 

Hon har även synts till i tv-rutan där hon bland annat har medverkat på Lotta på liseberg och varit med i en Dafgårds reklam.

Matilda är även receptionist på dansskolan och har assisterat åt Josefine Carlson under flertal terminer. 

För mig är det viktigt att dansglädjen står i fokus och att alla känner att de utvecklas under lektionerna. Jag strävar därför alltid efter att ge mina elever så bra material som möjligt för att de ska kunna utvecklas i den mån de vill vare sig de är hobbydansare eller tävlingsdansare. För mig är det även viktigt att mina elever lär sig både grunderna i stilen men också att de vågar utmanna sig med svårare steg. Mina klasser består alltid först av en pulshöjande uppvärmning som sedan övergår till en styrka som är anpassad till nivån. Därefter övergår jag till en isolation och sist en strech. För mig är det viktigt att ha en ganska lång uppvärmning för att alla ska känna sig varma och redo att köra igång med resten av klassen vilket består av övningar över golvet och en koreografi.

Hanna Simonsson

Mer om Hanna

Hanna Simonsson

Stäng

Hanna började dansa i ung ålder i Eskilstuna där hon är född och uppvuxen. När hon började gymnasiet bar det av till Stockholm och Kulturamas danslinje. Därefter vidareutbildade Hanna sig till yrkesdansare på Balettakademien i Göteborg och tog examen 2023.

I ryggsäcken har hon också utbildningen ”Independent Training Program” från Broadway Dance Center i New York. Sommaren 2019 jobbade hon som entertainer för resebolaget TUI.

Hanna har en stor passion för att stå på scen och har både medverkat som dansare i ett antal produktioner med Eskilstunarevyn och varit med i flera musikaler med teaterföreningen Scenknuten, bla Footloose och Fame.

På senare tid har man kunnat se Hanna i verket Diaspora – Humanography som spelades i Göteborg på dansens dag och i TV-rutan för Dafgårds reklamfilm. Under sommaren deltog hon också på Skånes Dansteaters sommar intensiv. 

”Att blanda ha kul och utvecklas är det viktigaste på mina klasser. Vi ska utvecklas tillsammans men varje dansare ska också utvecklas på sitt egna plan. Vi lyfter varandra och ser alla i rummet. Mina klasser börjar alltid med en uppvärmning och fortsätter med övningar där vi tränar teknik, beroende på stil. Avslutar klassen med en koreografi där dansaren får utrymme till att lägga in sin egen touch.”

Utbildning

Balettakademien Göteborg

International Student Visa Program, Broadway Dance Center, New York

Kulturama Stockholm

Vanna Emilsson

Mer om Vanna

Vanna Emilsson

Stäng

Vanna undervisar i Commercial, modernt, Project 300 och coaching på 300 Dance Studio.

Vanna började dansa barndans vid fyra års ålder har sedan dess provat på de flesta stilar. Främst jazz och modernt. Vid 2018 började hon tävla konstnärlig dans i grupp och solo. I nuläget tävlar hon aktivt i konstnärlig dans i både modernt och jazz. 

2020 blev Vanna en del av 300 Dance Company som tillsammans flera gånger blivit svenska mästare inom grupp och formation. Hon har tävlat solo, duo grupp och formation i EM under 2022 och 2023. EM 2023 tog sig Vanna till final med gruppen 300 Dance Company i Jazz grupp.

Utöver att tävlingsdansa har Vanna medverkat i Kass Humors musikvideos samt deltagit i Talang på TV4 2020 med 300 Dance Company. Hon har även arbetat som assistent på 300 Dance Studio och har under 2023 utbildat sig till danslärare på Steg 1-utbildningen hos Sveriges Dansorganisation (SDO).

Det är viktigt för mig att mina klasser inspirerar eleverna till att lära sig nya saker. Jag vill att danssalen ska vara en rolig och positiv miljö där alla känner sig trygga och välkomnade. Som danslärare vill jag ha mycket fokus på utstrålning och rörelsekvalité och vill kunna hjälpa mina elever att utvecklas så mycket som möjligt.

Ana Lakic

Mer om Ana

Ana Lakic

Stäng

Mies Rikken

Mer om Mies

Mies Rikken

Stäng

Jag har alltid dragits till hälsa och fitness och efter att ha arbetat som forskningschef för British Medical Association ett tag bestämde jag mig för att omskola mig till personlig tränare för att göra det möjligt för mig att spendera mer tid med mina 4 barn. Personlig träning gjorde att jag kunde kombinera min passion för fitness och hälsa för att hjälpa andra att må bra på insidan och utsidan. Mycket snabbt insåg jag att jag också älskade att undervisa i fitnessklasser och jag lade till kvalifikationer i pilates, yoga, dansfitness och akrobatik till mitt CV.

De senaste 3 åren har jag arbetat i skolor i området och undervisat barn i åldern 6-16 i dans och akrobatik. Och jag jobbar även på flera gym där jag undervisar i dans och all typ av styrke- och konditionsträning. Jag älskar att utbilda människor i ett helhetsperspektiv som ser på hela människan för att avgöra vad som är det bästa sättet att hjälpa den personen att nå sina träningsmål.

Jag är också kvalificerad som livecoach och jag är på väg att starta en kurs för att bli klimakterietrådgivare så att jag kan hjälpa kvinnor före och efter klimakteriet att leva sina allra bästa aktiva liv. Min filosofi är ”rör dig varje dag men gör det roligt och ändra det regelbundet”. Jag kommer att undervisa i Dance Fitness på 300 Dance Studio, det är ett pass baserat på jazz, balett och hiphop-rörelser. Alla är välkomna och du kommer att få ett utmärkt träningspass för hela kroppen. Vi dansar till modern pop, lite latin, R&B blandat med några ‘golden oldies’. Koreografin är enkel och den är superkul!

När jag inte undervisar på 300 Dance Studio kan du hitta mig vissa dagar i receptionen så kom gärna och säg hej!

Sonja Höckert

Mer om Sonja

Sonja Höckert

Stäng

Sonja jobbar i receptionen och som assistent åt Josefine.

Sonja började dansa vid 6 års ålder på Helens dansskola. Efter några år av utforskande av olika dansstilar så upptäckte hon sina favoriter – Jazz och Contemporary. Intresset för dansen växte och dansglädjen tog en allt större plats i Sonjas vardag. I samband med invigningen av

300 Dance Studio gjorde hon en audition till Project 300. Åren från 2020 bestod av tävlingsdans i solo, duo och grupp inom Performing Arts – Jazz och Modernt.

År 2022 hittade Sonja sin kärlek för Artistic Ballroom. Hon lämnade tävlandet i Performing Arts bakom sig, och tävlar numera i Salsa, Cha-Cha, Merengue, Bachata, Samba och Jive.

Under åren har Sonja dansat inom alla möjliga stilar. Alltifrån jazz, contemporary och artistic ballroom till commercial, high heels, ballet och akrobatik.

Dansen har alltid varit en otroligt stor del av mitt liv. Mitt intresse har pendlat mellan att tävlingsdansa och att bara göra det för glädje. Vad än alla dansare på dansskolan har som intresse så är glädjen det viktigaste – och mitt mål är att sprida min glädje vidare till dansarna.

Filippa Kavalic

Mer om Filippa

Filippa Kavalic

Stäng

Filippa assisterar Josefine på akrobatik.

Eva Carlson

Mer om Eva

Eva Carlson

Stäng

Eva är dansskolans sömmerska. Hon syr alla våra fantastiskt fina tävlings- och träningskläder som finns till försäljning i receptionen på 300 Dance Studio.

Gästlärare

Här är några av de gästlärare som undervisat hos oss.

Sara Wärnå

Mer om Sara

Sara Wärnå

Stäng

Sara Wärnå undervisar i Commercial, Jazz och Project 300 Junior/Pre-Teen på 300 Dance Studio.

Sara började dansa balett när hon var 8 år och efter det har hon under åren tagit sig an fler stilar. Sara började tävla i disco och sedan även i hiphop. I nuläget tävlar hon aktivt i konstnärlig dans i både modernt och jazz i nuläget. Under hösten 2019 var hon uttagen till både EM och VM i show solo. Sara är en medlem i 300 Dance Company som tillsammans flera gånger blivit svenska mästare inom grupp och formation. Hösten 2018 tog gruppen EM-guld i St. Petersburg, Ryssland, och de har även deltagit på VM i Polen, 2019. Sara har uppträtt på Skövde idrottsgala tillsammans med gruppen 300 Dance Company. Hon har även assisterat åt Josefine Carlsson.

Det är viktigt för mig att mina klasser är strukturerade och välplanerade. Jag vill göra danssalen till en så trygg och trevlig miljö som möjligt. Alla som kommer till mina klasser ska känna sig bekväma och välkomna. För mig är musikalitet och detaljer viktigt samt tekniken som används inom de olika stilarna, därför fokuserar mina klasser ofta på det. Mina klasser består av en pulshöjande uppvärmning där teknik inom de olika stilarna framhävs, stretch och styrka. Sedan fortsätter lektionen med diagonaler och till sist koreografi. Det är viktigt för mig att klasserna är lärorika samt roliga för att alla ska kunna utvecklas i en positiv miljö med gemenskap

Sommaren 2019 deltog Sara på ett dansläger utomlands där hon tränade hon på Millenium Dance Complex i Los Angeles. Där dansade hon för flertalet kända koreografer och lärare inom branschen i Hollywood.

Moa Abelsson

Mer om Moa

Moa Abelsson

Stäng

Moa undervisar i disco samt jobbar i receptionen på 300 Dance Studio.

Moa har sedan 4 års ålder varit fast inom dansens värld. Hon har gått på ett flertal olika dansskolor samt dansat och testat på nästan alla olika stilar. När Moa var 9 år fastnade hon främst för discon och har inte slutat sen dess. Hennes tävlingskarriär började vid 11 års ålder och hon har sedan dess tävlat i disco, slow och hiphop i solo, duo och formation. Moa har deltagit på flera Disco-SM där hon har kammat hem två guld och ett silver.

Det jag vill att eleverna ska få ut av dansen är glädje, lärande och träning. Man ska ha kul och bilda vänskaper samtidigt som det ska ge fysisk utmaning och kunskap. Mina lektioner består av noggrann undervisning som är anpassad efter elevernas behov så att alla ska kunna delta. Alla elever ska känna sig sedda och få den hjälp de behöver för att kunna utvecklas så mycket som möjligt.  För mig är det mycket viktigt att uppmärksamma varje elev och skapa en trygg miljö där alla trivs. Eleverna får uppleva dansglädjen och gemenskapen som dansen för med sig.

Moa har jobbat med att introducerat olika dansstilar för nybörjare i ett projekt då hon undervisade i disco, hiphop och jazz.

För att vidare expandera sina kunskaper om dans tycker Moa om att åka på workshops och läger för att få input från en mängd olika duktiga lärare.

Dane Bates

Mer om Dane

Dane Bates

Stäng

Derek Mitchell

Mer om Derek

Derek Mitchell

Stäng

Jessica Jones

Mer om Jessica

Jessica Jones

Stäng

Marco Behal

Mer om Marco

Marco Behal

Stäng

Niklas Arleryd

Mer om Niklas

Niklas Arleryd

Stäng

Oscar Åslund

Mer om Oscar

Oscar Åslund

Stäng

Isabell Eklund

Mer om Isabell

Isabell Eklund

Stäng

Ellen Anvemyr

Mer om Ellen

Ellen Anvemyr

Stäng

Mira Skala

Mer om Mira

Mira Skala

Stäng

Aurica Muntoi

Mer om Aurica

Aurica Muntoi

Stäng

Edith Danielsson

Mer om Edith

Edith Danielsson

Stäng

Edith undervisar i Commercial och Heels på 300 Dance Studio.

Edith började dansa vid 8 års ålder och har varit en aktiv dansare sedan dess. Under åren har hon hunnit prova på många olika dansstilar men det var hiphopen hon fastande för och främst utvecklades inom. Edith började tidigt tävla inom Hiphop i solo, duo och i Bigteam. Hon är fortfrande en aktiv tävlingsdansare i Hiphop solo, duo och battle där stilarna New Style, House, Dancehall, R&B, Popping, Looking, Dubstep och Old School ingår. Edith har battlat i Hiphop Revolution som är en internationell tävling med dansare från flera länder och i Streetchallenge i Norge.

Dansen har alltid betytt mycket för mig, det är på dansgolvet jag allra bäst kan uttrycka mina känslor. Min ambition är att inspirera, utmana och få dela med mig av denna dansglädje till mina elever. Jag lägger tid på att bygga upp en teamkänsla i min dansgrupp så att eleverna ska kunna känna sig trygga och bekväma så att de vågar utmana sig själva i dansen.

Under år 2019 deltog Edith aktivt i en elitsatsning inom Hiphop med fokus på att utvecklas som dansare genom olika workshops och flertalet föreläsningar om kost, hälsa och teambuildning.

Edith har sedan också en 2020 en danstränarutbildning i steg 1 hiphop, hiphopimprovisation och ledarskap.

Utbildning

Danstränarutbildning i steg 1 hiphop, hiphopimprovisation och ledarskap.

Emma Assarsson

Mer om Emma

Emma Assarsson

Stäng

Emma undervisar i Contemporary och Jazz på 300 Dance Studio.

Emma började dansa vid 6 års ålder och dansade till en början hiphop. Snart växte dansintresset och hon började även med disco. Efterhand har det bara byggts på med fler stilar som balett, contemporary, akrobatik, slow, engelsk freestyle och jazz.

Emma började tävla 2015 i hiphop och disco. Numera tävlar hon även i jazz, modernt och slow solo samt i grupp med 300 Dance Company. Emma blev tillsammans med gruppen svensk mästare i Jazzgrupp 2021. Hon har deltagit på flertalet SM i olika stilar och varit tävlat på på WDSF World Championships i disco.

Melvin Olofson

Mer om Melvin

Melvin Olofson

Stäng

Melvin började dansa hiphop när han var 8 år och fortsatte sedan med olika stilar som popping, house, dancehall & dubstep. Melvin blev vice svensk juniormästare i både hiphop & battle 2018. Han har även goda kunskaper i stilarna Slow & Engelsk freestyle där han har tävlat och tagit hem flera guldmedaljer samt ett SM-guld.

I nuläget tävlar Melvin aktivt i Disco som han gjort sedan 2017. Sedan dess har han tagit hem flertalet SM-guld. 2019 tog han även ett VM-guld i Belgrad, Serbien. Hösten 2020 gick Melvin med i 300 Dance Company där han nu tävlar och tränar stilarna Jazz & Modernt. Gruppen tog bland annat ett SM-guld 2021. Han själv har tagit ett SM-guld i Improvisation samt tävlar i de högsta klasserna i Jazz & Modernt.

För mig är det viktigt att leverera undervisning med så hög kvalité som möjligt för att mina klasser ska kännas givande och inspirerande. Jag gillar att vara nytänkande samt att följa trender inom dansvärlden som jag sedan delar med mig av på klass. Jag tycker det är viktigt att alla dansare känner sig sedda och välkomna på mina klasser för att kunna sprida dansglädjen som jag själv känner och vill dela med mig av. Mitt mål är att mina elever ska kunna bli så bra de bara kan oavsett om de är elitsatsande eller motionsdansare. Jag tycker även det är mycket viktigt att ha kul när man dansar!:)

Melvin har dansat och medverkat i flera olika event som Näringslivsgalan 2016, Rosa bandet galan 2017 samt dansat på EM kvalet i Handboll 2017 i direktsänd TV. Han har även jobbat tillsammans med gruppen Kass Humor i deras musikvideor som bakgrundsdansare.