300 Dance Team

Välkommen till 300 Dance Team!

Vi ger eleverna chansen att lära, avancera och danstävla!

300 Dance Team utgörs av alla tävlingsdansare på dansskolan. Oavsett ålder och nivå är vi ett och samma team som stöttar varandra och växer tillsammans. 300 Dance Team är till för att skapa en gemenskap mellan alla tävlingsdansare på dansskolan. Vi rekommenderar alla i  300 Dance Team att gå på en coachning-kurs för att få så bra förutsättningar som möjligt inför tävling.

Som en del av 300 Dance Team får du egenträna när salar står lediga.

Ta del av reglerna inom SDO här: Boken för tävlande

För att få en så bra miljö som möjligt för både lärande och gemenskap har vi satt ihop några punkter vi tycker är viktiga för alla dansare i 300 Dance Team. Se dessa nedan:

Allmänt

  1. Vi glädjer oss åt varandras framgångar och stöttar varandra i motgångar.
  2. Vi bidrar med energi och positivitet till teamet på träningar och tävlingar.
  3. Vi deltar inte i att prata illa om dansare, föräldrar eller lärare från varken vår egen eller någon annan dansskola, utan uppträder professionellt när vi representerar 300 Dance Studio.
  4. Vi respekterar våra tränare och ledare och lyssnar på deras hänvisningar och korrektioner. Våra tränare och ledare respekterar våra elever och gör sitt bästa för att hjälpa dem utvecklas.
  5. Som tävlingsdansare är du en förebild för yngre dansare och representerar 300 Dance Studio genom att stå för våra värderingar.
  6. Vi tar ansvar för att sova och äta ordentligt under alla tävlingssammanhang för att alltid kunna göra vårat bästa.

Närvaro

300 Dance Team: Man måste träna den stilen man tävlar i. Vi rekommenderar att du också går på Coaching en gång i veckan för att få bästa förutsättningar.

Project 300: Är man med i en Project 300 – grupp är Dress Rehearsal , dansföreställningar och årets konstnärliga tävlingar obligatoriska. Vi ses också varje vecka på gruppens egna träning samt på coachningen.

300 Dance Company: Company Members ska delta på Dress Rehearsal, dansföreställningar och årets konstnärliga tävlingar inklusive 300 Dance Awards. Därtill tränar kompaniet sin egen Companyklass, jazz, balett, coachning och ytterligare en valfri klass varje vecka. Ytterligare åtaganden kan förekomma.

Kostnader

Att vara tävlingsdansare innebär kostader såsom koreografi, licenser, anmälningsavgifter, danskläder, resor och eventuellt hotell. Vi vill att du är medveten om detta innan du börjar tävla med Project 300, 300 Dance Company eller i Solo/Duo.

 

Till dig som är förälder

Vad roligt att ditt barn vill tävla i dans!

En förutsättning för att tävlandet ska fungera är att du som förälder engagerar dig i barnets dans. För att ta del av viktig info bör du gå med i Facebook-gruppen 300 Dance Team och vi förväntar oss att man i den utsträckning det går försöker komma på föräldramöten när vi arrangerar dem.