IMG 9551 2
IMG 9551 2
IMG 4123

Josefine Carlson

Kontakta Josefine: josefine@300dancestudio.se

Josefine Carlson undervisar i alla stilar som ingår i 300 Dance Studios kursutbud.

Josefine, ägare av 300 Dance Studio, är uppvuxen i Lidköping. Hon fastande tidigt för dansen och började sin karriär med barndans på Helens Dansskola. Detta utvecklades senare till tävlingsdans inom främst disco där hon innehar många fina meriter. Bland annat var hon Svensk Mästare i högsta klassen solo 2003, 2004 och 2005. Dessutom placerade hon sig på en 7e plats på VM i Olso, Norge 2005. Även i duo och grupp kan Josefine titulera sig Svensk Mästare.

Josefine gick danslinjen på De La Gardie – gymnasiet och därefter utbildade hon sig på Balettakademiens 3-åriga danslinje samt Broadway Dance Centers ”International Visa Program” i New York.

Under hennes tid på Broadway Dance Center blev hon signad av en av USAs största agenturer för dansare, McDonald Selznick Talent Agency eller ”MSA”, vilket också ledde till att hon beviljades ett 3-årigt artistvisum i landet. Hon dansade främst tillsammans med danskompaniet ”Derek Mitchell Dance” men även tillsammans med det moderna kompaniet ”Sol West Dance Company”. Hon har uppträtt på kända showcases som Carnival Choreographers Ball, Summerstage (Tillsammans med Benny Ninja som är känd från Americas Next Top Model), Sirens after Dark, Sybarite, Capezio Ace Awards, Brooklyn Dance Festival, APAP, World of Dance och BC Beats för att nämna en del.

Hon har även medverkat som dansare i många olika musikvideor (Bl.a. Snoop Dogg) och gjort live-framträdanden på shower som International Grammy Kids Awards, Goodmorning America, Eldsjälsgalan och Musikhjälpen samt dansat bakom artister som Alcazar, Eric Saade, In-GRID, Cary Nokey och Angel B. Även i filmvärlden har Josefine dykt upp. Hon kan ses dansa i svenska klassikern ”Sommaren med Göran”.

Josefine har även över 15 års erfarenhet av dansundervisning. Hon har arbetat på många studios både i Sverige (Helens Dansskola, Sinclairs) och USA (Beyond Dance, Dance Studio No.1, MNR Dance Factory m.fl.) och hon har koreograferat ”Award Winning” solos för American Competition Dance. Hon var även assisterande koreograf för USAs största Convention för Talent Agencys ”iPOP” sommaren 2014 tillsammans med La Jon Dantzler (känd från bla Step Up 2,3 och Stomp the Yard) och assistent åt Derek Mitchell på Nikes Convention i Globen 2013.

Sedan 2014 har Josefine bott hemma i Sverige och ägnat mycket åt tävlingsdans, främst de Konstnärliga stilarna (Jazz, Modernt och Show) Hon har skapat sitt eget kompani 300 Dance Company som skördat stora framgångar på tävlingsgolvet med bland annat både EM-Guld i Ryssland 2018 och flertalet SM-titlar både som grupp och individuellt. Dessutom tog hennes koreografier hela 40-pallplatser under SM 2019 vilket bidrog till/ resulterade i Utmärkelsen Bästa Danskola i Konstnärligt inom SDO. Hon har även hunnit med att utbilda sig till Certifierad Akrobatik instruktör inom Acrobatic Arts Steg 1 och Steg 2.

”Min målsättning är att ge utav min passion av dans till alla mina elever. Jag ser också att jag har ett stort ansvar gentemot eleven att alltid leverera undervisning av hög klass. Det är viktigt för mig att eleven får med sig en kunskap från mig varesig den bara kommer en gång i veckan eller är en elitsatsande elev. Jag gillar att hänga med i trender och reser till USA flertalet gånger per år.”

Utbildning

  • Estetiskt Program – Dans 3 år
  • Balettakademien 3 år
  • Broadway Dance Center 1,5 år
  • SDO, Steg 1 och 2
  • Acrobatic Arts, Module 1
  • Acrobatic Arts, Module 2
  • Acrobatic Arts, Pre-School
  • Jessica Jones Acrobatics Teacher Training
IMG 4131

Elin Hestner Olsson

Kontakta Elin: elin@300dancestudio.se

Elin är operativ chef på 300 Dance Studio.

Elin läser just nu till yrkesdansare på Balettakademien i Göteborg.

Utbildad på Jessica Jones Acrobatics Teacher Training 2022.

Elin har sedan barnsben tränat många olika stilar av såväl dans som gymnastik. I samband med att Josefine Carlson i augusti 2016 startade Project 300, numera 300 Dance Company, började Elin tävla i dans. Från tävlingsvärlden har Elin med sig ett SMBrons från 2017 samt deltagande i VM i Jazz Solo i Polen 2018. Tillsammans med 300 Dance Company har hon även ett EM-Guld i Modern Formation i St: Petersburg 2018.

Sedan våren 2018 har Elin varit Josefine Carlsons assistent. Hon har t.ex. fått ta del av och lära sig hur Josefine koreograferar och lär ut på ett stort antal olika typer av dansklasser. Därtill har hon åkt med på workshops med Josefine runt om i Svealand.

Elin har också varit del i dansensembler i musikaler med föreningen Revymakarna i Skövde. På repertoaren finns t.ex. Flashdance (2016) och Familjen Addams (2018).

”För mig är det viktigt att en dansklass känns välgrundad och givande. Jag vill att mina elever ska förstå essensen och kulturen av den stil de tränar, oavsett om man är motions eller tävlings-dansare. Därför tycker jag det är viktigt att träna på att hitta den teknik som är specifik för kursen man går. Genomgripande tycker jag att uttryck, och förmågan att förmedla en berättelse eller ett budskap, är vad som gör dans så speciellt. Det är ett drömscenario för mig att se mina elever utveckla den färdigheten. En klass för mig är traditionellt upplagd med uppvärmning, styrka, stretch, diagonaler och koreografi. Varmt välkommen!”

IMG 4125

Hanna Johansson

Hanna Johansson undervisar i Slow/Engelsk Freestyle samt Disco på 300 Dance Studio.

Hanna började dansa när hon var 3,5 år och har sedan dess dansat olika stilar såsom Balett, Modernt, Disco, Slow, Engelsk Freestyle, HipHop, Jazz, Dancehall och Breakdance. Hon har undervisat på Art Dance i Falköping sedan 2016.

Hanna har tävlat mycket i Sverige och även utomlands. 2016 började hon tävlingsdansa inom Svenska Danssportförbundet och 2019 tog hon SM-guld i Disco och SM-silver i Slow. Hanna tävlar i modernt, disco, engelsk freestyle, slow och hiphop. Hon undervisar, coachar och koreograferar även för tävlingsdansare i Disco, Slow, Engelsk Freestyle och Modernt.

Hanna åker ofta på workshops och har tagit många klasser utomlands. London ligger henne varmt om hjärtat och dit åker hon flera gånger per år för att ta klasser i olika stilar. Det är i London hennes främsta coach i Slow och Engelsk Freestyle undervisar.

Hon har även dansat bakom ett flertal artister, t.ex. Erik Segerstedt och William Segerdahl. Hanna har även medverkat i flera shower som dansare i Göteborg.

Hon åker också ut på skolor och undervisar i dans. Under hösten 2019 undervisade Hanna i disco för ett 20-tal gymnastiklärare i Västra Götaland för att modernisera dansundervisningen på skolorna.

”Jag vill att mina elever får det nyaste inom stilen, därför håller jag mig uppdaterad genom att regelbundet besöka London. Jag jobbar med styrka, teknik, stretch och koreografi. Mitt mål är att alla elever ska känna sig sedda samt att de ska utvecklas. Det är det även viktigt att man känner dansglädje och gemenskap på mina klasser! ”

IMG 4129

Ella Dalén

Ella Dalén undervisar i Jumps and Turns, Jazz och Musical Dance på 300 Dance Studio.

Ella har sedan tidig ålder tränat flertalet olika stilar och har under flera år tävlat i både disco och konstnärlig dans. Ella började sin tävlingskarriär i disco och övergick sedan till konstnärlig dans. Ella har tidigare varit medlem i 300 Dance Company och har tillsammans med gruppen vunnit flertalet SM-guld och dessutom ett EM-guld. Gruppen tävlade även VM i konstnärlig dans 2019 och nådde semifinal. Hon tävlar själv på högsta nivå i jazz och modernt. När hon aktivt tävlade i disco, var hon även där på elitnivå. Utöver detta har Ella även uppträtt på flera olika event, så som Lidköpingsgalan 2016 samt Skövde Idrottsgala 2019.

Under 2018 deltog Ella, som akrobatikassistent till Josefine Carlson, då Josefine utbildade sig till certifierad akrobatikinstruktör inom Acrobatic Arts – steg 2 i England. Ella har fortsatt att arbeta som akrobatikassistent åt Josefine, på olika nivåer samt med olika åldrar.

Mina lektioner är strukturerade och välplanerade. För mig är det viktigt att uppmärksamma varje elev under lektionerna och skapa en trygg miljö där alla elever får möjlighet att utvecklas. Jag anpassar övningar och upplägg utifrån dansstil, nivå och ålder. Jag börjar mina klasser med en pulshöjande uppvärmning samt styrka och stretch. Visst fokus under uppvärmningen ligger även på tekniska moment. Lektionerna fortsätter sedan med teknikövningar, vilket sker antingen över golvet eller i center. Avslutningsvis arbetar vi med koreografier, anpassade till stil och nivå. Jag fokuserar på att skapa dansglädje och ser till att alla elever inkluderas under lektionens gång.

IMG 4127

Sara Wärnå

Sara Wärnå undervisar i Commercial, Jazz och Project 300 Junior/Pre-Teen på 300 Dance Studio.

Sara började dansa balett när hon var 8 år och efter det har hon under åren tagit sig an fler stilar. Sara började tävla i disco och sedan även i hiphop. I nuläget tävlar hon aktivt i konstnärlig dans i både modernt och jazz i nuläget. Under hösten 2019 var hon uttagen till både EM och VM i show solo. Sara är en medlem i 300 Dance Company som tillsammans flera gånger blivit svenska mästare inom grupp och formation. Hösten 2018 tog gruppen EM-guld i St. Petersburg, Ryssland, och de har även deltagit på VM i Polen, 2019. Sara har uppträtt på Skövde idrottsgala tillsammans med gruppen 300 Dance Company. Hon har även assisterat åt Josefine Carlsson.

Sommaren 2019 deltog Sara på ett dansläger utomlands där hon tränade hon på Millenium Dance Complex i Los Angeles. Där dansade hon för flertalet kända koreografer och lärare inom branschen i Hollywood.

”Det är viktigt för mig att mina klasser är strukturerade och välplanerade. Jag vill göra danssalen till en så trygg och trevlig miljö som möjligt. Alla som kommer till mina klasser ska känna sig bekväma och välkomna. För mig är musikalitet och detaljer viktigt samt tekniken som används inom de olika stilarna, därför fokuserar mina klasser ofta på det. Mina klasser består av en pulshöjande uppvärmning där teknik inom de olika stilarna framhävs, stretch och styrka. Sedan fortsätter lektionen med diagonaler och till sist koreografi. Det är viktigt för mig att klasserna är lärorika samt roliga för att alla ska kunna utvecklas i en positiv miljö med gemenskap

IMG 4124

Moa Abelsson

Moa undervisar i disco samt jobbar i receptionen på 300 Dance Studio.

Moa har sedan 4 års ålder varit fast inom dansens värld. Hon har gått på ett flertal olika dansskolor samt dansat och testat på nästan alla olika stilar. När Moa var 9 år fastnade hon främst för discon och har inte slutat sen dess. Hennes tävlingskarriär började vid 11 års ålder och hon har sedan dess tävlat i disco, slow och hiphop i solo, duo och formation. Moa har deltagit på flera Disco-SM där hon har kammat hem två guld och ett silver.

Moa har jobbat med att introducerat olika dansstilar för nybörjare i ett projekt då hon undervisade i disco, hiphop och jazz.

För att vidare expandera sina kunskaper om dans tycker Moa om att åka på workshops och läger för att få input från en mängd olika duktiga lärare.

”Det jag vill att eleverna ska få ut av dansen är glädje, lärande och träning. Man ska ha kul och bilda vänskaper samtidigt som det ska ge fysisk utmaning och kunskap. Mina lektioner består av noggrann undervisning som är anpassad efter elevernas behov så att alla ska kunna delta. Alla elever ska känna sig sedda och få den hjälp de behöver för att kunna utvecklas så mycket som möjligt.  För mig är det mycket viktigt att uppmärksamma varje elev och skapa en trygg miljö där alla trivs. Eleverna får uppleva dansglädjen och gemenskapen som dansen för med sig.

 

IMG 4128

Tindra Sjökvist

Tindra undervisar i Jazz och Contemporary samt jobbar i receptionen på 300 Dance Studio.

Tindra började att dansa när hon var 10 år. Vid 12 år började hon tävla i disco och vid 13 års åldern kom hon med i Project 300 som numera heter 300 Dance Company. Då började Tindra även tävla i konstnärlig dans med 300 Dance Company och tillsammans med gruppen har hon varit SM mästare i grupp och formation 2016-2019, EM-guld i formation 2018 och Semifinalist på VM i grupp 2019. Hon har även titleln som SM mästare i duo 2019 och själv tävlar hon i högsta klass i modernt.

Utanför tävlingsvärlden har Tindra varit akrobatikassistent till Josefine Carlson sedan 2018, och uppträtt på idrottsgalan 2019.

Under mina lektioner tycker jag det är viktigt att sprida dansglädje och hela tiden försöka ge ny inspiration till mina elever. På mina klasser är det lika viktigt att ha roligt som att känna en stark gemenskap. Jag fokuserar mycket på att alla ska känna sig välkommna och att min undervisning ska vara anpassad till nivån på eleverna. Något jag lägger extra vikt på är musikaliteten och tekniken som används inom den relevanta dansstilen. Vi ser till att vi är varma i kroppen, tränar teknik över diagonalerna och gör en riktigt rolig koreografi på slutet.

IMG 4130

Stella Kvarnemark

Stella undervisar i Hiphop på 300 Dance Studio.

 

Stella började dansa hiphop när hon var 8 år och har under åren tränat flertal olika stilar på olika dansskolor runt om i Sverige. Stella började tävla när hon var 10 år i stilarna disco, slow och hiphop där hon fastnade speciellt för hiphopen. I nuläget tävlar hon i hiphop och battle på elitnivå samt konstnärlig dans i både modern och jazz. Stella är medlem i 300 Dance Company där hon lägger stor fokus på att utveckla sin dans.

 

Våren 2019 tog hon SM guld i Hiphop solo. Hon har även tävlat i Streetstar i Stockholm vilket är en välkänd tävling inom hiphopvärlden och där kom hon på 3:dje plats. Stella har även deltagit i en mängd tävlingar inom battle där det ingår uttagning i många olika battlestilar som t.ex popping, looking, house, RnB, dancehall, old school och dubstep. Stella har även tävlat en del i Norge.

 

Stella har en danstränarutbildning i steg 1 hiphop, hiphop improvisation och ledarskap. Hon har under åren själv samlat på sig erfarenheter och breda kunskaper inom hiphop genom att delta på workshops och olika lärorika föreläsningar.
”Mina klasser består av hiphopens grundtekniker, rytm och musikalitet. Jag vill som lärare vara engagerad, pedagogisk, uppmuntrande och tydlig när jag undervisar. För mig är det viktigt att dansaren hittar sin egna stil inom hiphopen och att dansaren lär sig känna av musiken. Jag vill sprida att hiphop är en dansstil som är bred med en rad olika stilar. Något som är viktigt i min klass är att det skapas dansglädje och gemenskap och att dansaren ska känna att danssalen är en trygg miljö. När eleverna lämnar salen efter lektionens slut vill jag att de ska känna att de har utvecklats i sin dans och är nyfikna på vad de ska få lära sig nästa lektion. Upplägget på lektionen är uppvärmning i form av grundsteg så att eleverna ska bli varma. Lektionen fortsätter sedan med olika övningar över diagonalen, parövningar eller övningar mot spegeln och till sist koreografi.
IMG 4126

Ana Lakic

Ana undervisar i Artistic Ballroom/Latin på 300 Dance Studio. Hon ger även privatlektioner.

Anas dansliv började när hon var 6 år gammal i en barndansgrupp i Belgrad, Serbien. Hon fortsatte sedan att träna dans i dansskolan ”Mladost” och där började hon tävla i Latin och Standard på nationell nivå. Ana gick över till klubben ”Art Of Dance”  2006 och tävlade med partner i Latin, Salsa och Standard på nationell och internationell nivå. Samma år började hon även jobba som danslärare för vuxna och barn. Under 2008 dansade Ana Dubai och fick då äran att träffa och ha seminarier med Tatiana Lahvinovich och Zoran Plohl, världens mästare i Latin seniorer. År 2009 gick hon över till klubben ”Vracar”, den bästa dansklubben i Serbien, och var först på nationell nivå 3 år i rad i kategorin vuxna senior i Latin dans. På  ”Vracar” undervisade Ana i Salsa-Latin barndans med ca 300 barnelever och hon har även undervisat vuxna Salsa-Latin och Standard. 2013 flyttade Ana till Sverige.

300 Dance Studio 0019

Edith Danielsson

Edith undervisar i Commercial och Heels på 300 Dance Studio.

Edith började dansa vid 8 års ålder och har varit en aktiv dansare sedan dess. Under åren har hon hunnit prova på många olika dansstilar men det var hiphopen hon fastande för och främst utvecklades inom. Edith började tidigt tävla inom Hiphop i solo, duo och i Bigteam. Hon är fortfrande en aktiv tävlingsdansare i Hiphop solo, duo och battle där stilarna New Style, House, Dancehall, R&B, Popping, Looking, Dubstep och Old School ingår. Edith har battlat i Hiphop Revolution som är en internationell tävling med dansare från flera länder och i Streetchallenge i Norge.

Under år 2019 deltog Edith aktivt i en elitsatsning inom Hiphop med fokus på att utvecklas som dansare genom olika workshops och flertalet föreläsningar om kost, hälsa och teambuildning.

Edith har sedan också en 2020 en danstränarutbildning i steg 1 hiphop, hiphopimprovisation och ledarskap.

“Dansen har alltid betytt mycket för mig, det är på dansgolvet jag allra bäst kan uttrycka mina känslor. Min ambition är att inspirera, utmana och få dela med mig av denna dansglädje till mina elever. Jag lägger tid på att bygga upp en teamkänsla i min dansgrupp så att eleverna ska kunna känna sig trygga och bekväma så att de vågar utmana sig själva i dansen”.

300 Dance Studio 0006

Emma Assarsson

Emma undervisar i Contemporary och Jazz på 300 Dance Studio.

Emma började dansa vid 6 års ålder och dansade till en början hiphop. Snart växte dansintresset och hon började även med disco. Efterhand har det bara byggts på med fler stilar som balett, contemporary, akrobatik, slow, engelsk freestyle och jazz.

Emma började tävla 2015 i hiphop och disco. Numera tävlar hon även i jazz, modernt och slow solo samt i grupp med 300 Dance Company. Emma blev tillsammans med gruppen svensk mästare i Jazzgrupp 2021. Hon har deltagit på flertalet SM i olika stilar och varit tävlat på på WDSF World Championships i disco.

B0028685

Melvin Olofson

Melvin började dansa hiphop när han var 8 år och fortsatte sedan med olika stilar som popping, house, dancehall & dubstep. Melvin blev vice svensk juniormästare i både hiphop & battle 2018. Han har även goda kunskaper i stilarna Slow & Engelsk freestyle där han har tävlat och tagit hem flera guldmedaljer samt ett SM-guld.
I nuläget tävlar Melvin aktivt i Disco som han gjort sedan 2017. Sedan dess har han tagit hem flertalet SM-guld. 2019 tog han även ett VM-guld i Belgrad, Serbien. Hösten 2020 gick Melvin med i 300 Dance Company där han nu tävlar och tränar stilarna Jazz & Modernt. Gruppen tog bland annat ett SM-guld 2021. Han själv har tagit ett SM-guld i Improvisation samt tävlar i de högsta klasserna i Jazz & Modernt.
Melvin har dansat och medverkat i flera olika event som Näringslivsgalan 2016, Rosa bandet galan 2017 samt dansat på EM kvalet i Handboll 2017 i direktsänd TV. Han har även jobbat tillsammans med gruppen Kass Humor i deras musikvideor som bakgrundsdansare.
”För mig är det viktigt att leverera undervisning med så hög kvalité som möjligt för att mina klasser ska kännas givande och inspirerande. Jag gillar att vara nytänkande samt att följa trender inom dansvärlden som jag sedan delar med mig av på klass. Jag tycker det är viktigt att alla dansare känner sig sedda och välkomna på mina klasser för att kunna sprida dansglädjen som jag själv känner och vill dela med mig av. Mitt mål är att mina elever ska kunna bli så bra de bara kan oavsett om de är elitsatsande eller motionsdansare. Jag tycker även det är mycket viktigt att ha kul när man dansar!:)”
300 Dance Studio 0026

Eva Carlson

Eva är dansskolans sömmerska. Hon syr alla våra fantastiskt fina tävlings- och träningskläder som finns till försäljning i receptionen på 300 Dance Studio.